embedded content not loading

Discussion in 'Support & Feedback' started by art, Mar 16, 2020.

  1. art

    art One of Us

    Joined:
    Jun 24, 2004
    Messages:
    408
    Likes Received:
    690
    I have an issue that embedded content such as twitter etc are inconsistently not loading
    for example the image below.
    sometimes they show up, often they dont. Often they will show up with a reload particularly if the post in question is in view when the thread reloads.

    This is happening for me on my android mobile and windows desktop. both using chrome.

    Happy to accept that im doing something wrong just want a pointer as to what it is.

    Thanks

     
  2. D-eye

    D-eye Photographer and skier Moderator Ski Pass: Gold

    Joined:
    Jan 21, 2001
    Messages:
    34,611
    Likes Received:
    4,401
    Location:
    Canberra
    Sometimes twitter will turn up after a while, particularly if you scroll down then up or vice versa.
     
    skifree likes this.
  3. Richard

    Richard Maintenance Dept Administrator

    Joined:
    Mar 14, 1995
    Messages:
    13,414
    Likes Received:
    13,743
    Location:
    Newcastle
    Twitter is very slow to load, not sure why.

    I suspect there is a 'is-this-tweet-viewable-at-the-moment' line of code in their embed script - (possibly to to help save twitters bandwidth) - so it wont load unless it is in screen and has sat there for a moment. If you scroll too quickly it won't load.
     
    Hyst and cold wombat like this.
  4. person s

    person s Old n' Crusty Ski Pass: Gold

    Joined:
    Jun 23, 2001
    Messages:
    34,636
    Likes Received:
    14,756
    Location:
    macdonaldtown
    I'm using Chrome and W10 on my work computer, same problem
     
  5. D-eye

    D-eye Photographer and skier Moderator Ski Pass: Gold

    Joined:
    Jan 21, 2001
    Messages:
    34,611
    Likes Received:
    4,401
    Location:
    Canberra
    Firefox is the same, Windows desktop and Android.
     
  6. art

    art One of Us

    Joined:
    Jun 24, 2004
    Messages:
    408
    Likes Received:
    690
    Thanks. Definitely used to be a case of 'is-this-tweet-viewable-at-the-moment' but doesnt seem to load after sitting a while anymore. ie I think I used to see the loading get triggered but not seeing that now.

    Not a big deal just a bit annoying.

    @Richard How is the big version upgrade progressing?
     
  7. Richard

    Richard Maintenance Dept Administrator

    Joined:
    Mar 14, 1995
    Messages:
    13,414
    Likes Received:
    13,743
    Location:
    Newcastle
    Always someone has to be the comedian... ;)

    (ie.. not very fast :eek:)
     
  8. cold wombat

    cold wombat Twitter Contributer Moderator Ski Pass: Gold

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    51,103
    Likes Received:
    21,874
    Location:
    Perth
    We could have a pandemic come and go before you get around to it!

    Oh, wait...
     
    Richard and art like this.
  9. Richard

    Richard Maintenance Dept Administrator

    Joined:
    Mar 14, 1995
    Messages:
    13,414
    Likes Received:
    13,743
    Location:
    Newcastle
    I’ve had a spate of work again with The Roar. But that will come to an end shortly just as soon as the codes realise they can’t continue for the next month. I’m expecting the players to demand it. There is Enough family men among them to work out which way is up and what’s important.
     
    D-eye, Hyst and cold wombat like this.
  10. Richard

    Richard Maintenance Dept Administrator

    Joined:
    Mar 14, 1995
    Messages:
    13,414
    Likes Received:
    13,743
    Location:
    Newcastle
    @art

    I updated to latest Chrome yesterday.

    Immediately I noticed problems with Twitter not loading and also not being able to stay logged in to this forum.

    Culprit was Ghostery, even as I had this domain set to 'Trusted'. Disabled Ghostery and all back to normal.

    The getting logged out all the time was particularly annoying.
     
    Hyst likes this.
  11. cold wombat

    cold wombat Twitter Contributer Moderator Ski Pass: Gold

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    51,103
    Likes Received:
    21,874
    Location:
    Perth
    Well that didn't take long.
     
    art and Richard like this.
  12. Richard

    Richard Maintenance Dept Administrator

    Joined:
    Mar 14, 1995
    Messages:
    13,414
    Likes Received:
    13,743
    Location:
    Newcastle
    Taking offline to this thread

    yes. Reddit not loading well.

    the reason is ‘dunno’

    what I can tell you is that one plugin module runs the media embeds. There is upwards of 150 different platforms/publications that have an embed widget. Whilst many embrace the Oembed standard, a great many work their own particular way with many nuances - and then there’s updates and changes.

    The bigger the platform, the more likely they will ‘do it their way’. Eg Instagram is a constant pain.


    I update the plugin regularly and have also made a few modifications of my own - but I still can’t make the Kessel run in less than 12 parsecs despite best efforts


    It is what it is. I just can’t keep up with FB’s features fast enough - but at least you get one-on-one tech support correspondence.
     
    art, piolet and cold wombat like this.
  13. piolet

    piolet Better make it three Ski Pass: Gold

    Joined:
    May 27, 2004
    Messages:
    31,818
    Likes Received:
    32,802
    Location:
    in the cupboard covered in dust
    No sweat thanks for trying just pointing it out
     
    Richard likes this.
  14. 73RNR

    73RNR Early Days Ski Pass: 30 Day

    Joined:
    Jul 6, 2013
    Messages:
    15
    Likes Received:
    15
    test post
     
  15. torks

    torks Hard Yards

    Joined:
    Jul 10, 2013
    Messages:
    22
    Likes Received:
    11
    Location:
    Sydney
    Sorry if I'm being dull here. But was there a fix for the embedded content not loading? It's mainly twitter, but is a bit annoying having to constantly refresh.
     
    art likes this.
  16. cold wombat

    cold wombat Twitter Contributer Moderator Ski Pass: Gold

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    51,103
    Likes Received:
    21,874
    Location:
    Perth
    It may be your privacy settings. What browser on what OS are you using? I know Firefox has become more aggressive at blocking embedded content if your privacy settings are wound up. Prolly others also.
     
    Richard likes this.
  17. Richard

    Richard Maintenance Dept Administrator

    Joined:
    Mar 14, 1995
    Messages:
    13,414
    Likes Received:
    13,743
    Location:
    Newcastle
    Firefox has gone lockdown on privacy leaking and blocks almost all widgets. I’ve given up using it for the forums because manually setting exceptions for each widget source is too hard.
     
  18. Richard

    Richard Maintenance Dept Administrator

    Joined:
    Mar 14, 1995
    Messages:
    13,414
    Likes Received:
    13,743
    Location:
    Newcastle
    No, mostly because I can’t replicate so cant fix - it appears to be case by case.

    Default Chrome (desktop & mobile) and default Safari (idevices) work for Twitter / insta / fb / youtube.

    sorry can’t fix now but it’s a problem that is always on my radar
     
    torks likes this.
  19. JM72

    JM72 One of Us Ski Pass: Silver

    Joined:
    May 29, 2018
    Messages:
    257
    Likes Received:
    726
    Might have something to do with the " adds" , as soon as i subscribed ....problem fixed :thumbs:
     
    cold wombat and Richard like this.
  20. Richard

    Richard Maintenance Dept Administrator

    Joined:
    Mar 14, 1995
    Messages:
    13,414
    Likes Received:
    13,743
    Location:
    Newcastle
    ahhh

    that’s something I have not tested. A regular profile that gets ads.

    Great clue.

    :thumbs: thanks
     
    CarveMan, art and JM72 like this.
  21. Medicine_Shoes

    Medicine_Shoes Hard Yards

    Joined:
    Dec 9, 2018
    Messages:
    63
    Likes Received:
    48
    Im using default chrome on mobile and I'm having the embed issues with Twitter and Instagram as well. Would it maybe have something to do with me not having accounts with these platforms? Possibly some content only shows when an active login for these platforms is detected?
     
    Richard likes this.
  22. cold wombat

    cold wombat Twitter Contributer Moderator Ski Pass: Gold

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    51,103
    Likes Received:
    21,874
    Location:
    Perth
    I don't believe that should cause issues except for content that is not shared publicly; mostly FB.
     
    Richard likes this.
  23. Medicine_Shoes

    Medicine_Shoes Hard Yards

    Joined:
    Dec 9, 2018
    Messages:
    63
    Likes Received:
    48
    I think it is definitely a site issue for me as Im still getting embedded tweets in other forums working. Also Youtube is not embedding properly either. I just get the thumbnail for the video and when I click it, nothing happens. This is on Chrome android mobile. Firefox on PC os fine for me.
     
  24. Chux-sw

    Chux-sw One of Us

    Joined:
    Aug 7, 2018
    Messages:
    332
    Likes Received:
    958
    I've only started having the Twitter embed issue in the last 48 hours. At least on Mac Chrome I can click on the tweet to see it, but it is clunky. Chrome on Android doesn't even give that option.
     
  25. Medicine_Shoes

    Medicine_Shoes Hard Yards

    Joined:
    Dec 9, 2018
    Messages:
    63
    Likes Received:
    48
    So I've done a bit more research on this and have found other forums where people have complained of this issue. So far I haven't found anyone that has been able to fix it. If I use a different android browser eg. Duckduckgo, I don't get this issue. It's only on Chrome. This has only been a recent problem for me. Maybe the last few weeks. Has there been a plugin update in that time?
     
    Richard likes this.
  26. D-eye

    D-eye Photographer and skier Moderator Ski Pass: Gold

    Joined:
    Jan 21, 2001
    Messages:
    34,611
    Likes Received:
    4,401
    Location:
    Canberra
    more likely that the browser has updated, as they do so fairly frequently.
     
    Richard and cold wombat like this.
  27. Richard

    Richard Maintenance Dept Administrator

    Joined:
    Mar 14, 1995
    Messages:
    13,414
    Likes Received:
    13,743
    Location:
    Newcastle
    Chrome has updated.

    The addon hasn’t updated since Spring last year.
     
  28. CarveMan

    CarveMan Pool Room Ski Pass: Gold

    Joined:
    May 12, 2000
    Messages:
    77,047
    Likes Received:
    44,138
    Location:
    Les Hautes Montagnes
    Only broken embeds I've seen lately are reddit.

    Tend to browse Chrome on Mac, Safari on iPad and iPhone.
     
  29. Chux-sw

    Chux-sw One of Us

    Joined:
    Aug 7, 2018
    Messages:
    332
    Likes Received:
    958
    I'm on a Mac and normally use Chrome and have only recently had the issue of Twitter embeds not showing.
    Just checked and they are fine on Firefox and Safari.
    I also just remembered I have DuckDuckGo Privacy Essentials extension in Chrome. Turning this off, Twitter embeds are now visible.
     
    cold wombat and Richard like this.
  30. cold wombat

    cold wombat Twitter Contributer Moderator Ski Pass: Gold

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    51,103
    Likes Received:
    21,874
    Location:
    Perth
    Yep, it's a privacy sorta thing.
     
  31. torks

    torks Hard Yards

    Joined:
    Jul 10, 2013
    Messages:
    22
    Likes Received:
    11
    Location:
    Sydney
    Don't know if it will help but i use Chrome on Windows & pretty certain have the default settings.
     
  32. Richard

    Richard Maintenance Dept Administrator

    Joined:
    Mar 14, 1995
    Messages:
    13,414
    Likes Received:
    13,743
    Location:
    Newcastle
    Chrome Version number please. (Settings -> About Google Chrome)

    Do you happen to run any antivirus scanners like Norton or AVG etc.
     
    torks likes this.
  33. torks

    torks Hard Yards

    Joined:
    Jul 10, 2013
    Messages:
    22
    Likes Received:
    11
    Location:
    Sydney
    Version 80.0.3987.163 (Official Build) (64-bit)

    No antivirus.
     
    Richard likes this.